Wcale nie taka straszna, bo moja siostrzyczka ma oryginały albumów (nie wiem, ile zapłaciła, ale podobno były strasznie drogie).... jak przyjedzie, to sobie wgram do biblioteki i juz nie będę formatować dysku, choćby nie wiem, co....co za straszna siostra !
Ballady, czyli powiew romantyzmu
Moderator: LEO
do moich ulubionych, takich naj,naj należą ballady Guns n Roses:
Cyvil war
So Fine
14 Years
Coma
Knocking on Heavens Door (oryginał Bob Dylan)
Dont Cray
Live and Let Die (oryginał Paul Mc Cartney)
Nowember Rain
a tak w ogóle to poprostu całe Use Your Illusion z 1991, pełne rockowych ballad, polecam młodszym forumowiczom![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Cyvil war
So Fine
14 Years
Coma
Knocking on Heavens Door (oryginał Bob Dylan)
Dont Cray
Live and Let Die (oryginał Paul Mc Cartney)
Nowember Rain
a tak w ogóle to poprostu całe Use Your Illusion z 1991, pełne rockowych ballad, polecam młodszym forumowiczom
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Zycie jest jak pudełko czekoladek,nigdy nie wiesz co ci się trafi
- lizzy_maxia
- Fan
Prześliczna jest piosenka Sydney Forest : Once in a Blue Moon . Oglądałam sobie wczoraj "Simply Irresistible" (czyli "Zniewalająca pokusa") --> ze względu na Sarah Michelle Gellar, choć aż tak bardzo za niąnie przepadam, ale co tu dużo kryć - nudno mi trochę było to sobie oglądnęłam i ...wychwyciłam tam tą śliczną pioseneczkę:) Martina Mc Bride też ma piękne piosenki, np. "My Valentine" , czy - to wiadomo - "Concrete Angel":)
To ja tu powrzucam parę paskudnych
starych
ballad - klasyków: moze być "It must have been love"? albo "Everything i do i do it for you" czy "Please forgive me"? kto tego nie zna?? ostatnio znów puścili w telekuku Robin Hooda z Costnerem i gdybym tylko była wtedy w domu znów słuchałabym tej piosenki... wielki come back Adamsa, ale ta melodia zrobiła o wiele więcej dla świata muzyki miłej i przyjemnej... zreszta sam Adams śpiewał ją i po hiszpańsku, i z Celine Dion i kazdy wszędzie się jej domagał...
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
"...I'm a member of that group of... outsiders. So... thank you, Roswell... Thank you for... for letting me live among you...Thank you for giving me a home... "
- brendanferhfan
- Zainteresowany
Ja natomiast kocham Counting Crows i Colorblind... szczerze mówiąc nie rozszyfrowałam jeszcze textu ale sądze że to ballada... bo piosenka wydaje mi się bardzo romantyczna a przy okazji jest naprawde cudowna ( i te pare dzwięków fortepianu w tle lubie takie...)
Piosenke poznałam przy filmie Szkoła Uwodzenia
przy tym jak Sebastian i ta babka z jasnymi włosami (nie pamiętam już jak się nazywa) się kochają.
Zresztą dla mnie wszystkie wolne piosenki to ballady chociaż wydaje mi się że to są te które opowiadają o miłości itp.
Piosenke poznałam przy filmie Szkoła Uwodzenia
Zresztą dla mnie wszystkie wolne piosenki to ballady chociaż wydaje mi się że to są te które opowiadają o miłości itp.
Last edited by brendanferhfan on Sat Aug 14, 2004 11:52 pm, edited 1 time in total.
Ghost Of The Robot - "Good Night Sweet Girl"
zespol, kiedy jeszcze istnial, mienil sie rockowym. w zasadzie byl, chociaz moim zdaniem troche na pograniczu rocka i punku... niewazne. wazne jest to, ze maja kilka posenek, ktore mi przypadly do gustu. miedzy innymi wymieniona powyzej - naprawde ladna ballada.
zespol, kiedy jeszcze istnial, mienil sie rockowym. w zasadzie byl, chociaz moim zdaniem troche na pograniczu rocka i punku... niewazne. wazne jest to, ze maja kilka posenek, ktore mi przypadly do gustu. miedzy innymi wymieniona powyzej - naprawde ladna ballada.
dzien dobry. jestem piter i wszystkich lubie.
Większość ballad wymieniliście. Dorzucę jeszcze "Bohemian Rapsody", Dover ''Otherside'', Radiohead "Fake plastic tree'', "Fade out''
, ''Black Star'' i wiele innych. RHCHPP słynne "Under the Bridge''.
W ''Behind blue eyes'', które uwielbiam
rzeczywiście wystąpiła Halle Barry. Nie wiem czy wiecie, że piosenka pochodzi z filmu z tą panią pt:"Ghotika'' , zapomniałam jak się dokładnie pisze. Oglądałam. Świetny. Jeden z horrorów z przesłaniem.
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
W ''Behind blue eyes'', które uwielbiam
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
'' It is easier to forgive an enemy than to forgive a friend''
William Blake
William Blake
pamiętam okres, kiedy zepołu metalowe zaczęły wypuszczać ballady. Pamiętam unforgiven mMtallica, a zwłaszcza wersję z orkiestrą filharmonii. Coś cudownego. Mam jednak pewną przypadłość, której się nie mogę pozbyć: jeśli czegoś jest za dużo w końcu mam od tego czkawkę. Wole sama stopniować sobie pewne piosenki. Tak bylo z Immortal Evenesene. Piękna. Maxel polecił mi ją w październiku lub listopadzie zeszłego roku. Cieszyłam sie nią jak dziecko dopóki nasze rozgłośnie ie zaczęły z uporem maniaka namiętnie i bezkońca jej emitować na antenie..
"...I'm a member of that group of... outsiders. So... thank you, Roswell... Thank you for... for letting me live among you...Thank you for giving me a home... "
- brendanferhfan
- Zainteresowany
A ja jeszcze tradycyjnie dodam "Here With ME" do którego po jakimś czasie i tak zawsze powracam (chociaż zeby nie wiem jak to było nude)
Co do Gotiki to pisenka była na samym końcu, film fajny. Beznadziejne zakończenie
(wypuścili ją z zakładu jak zabiła męza i ta druga wariatke ktora "gwalcily demony" ktora tez kogos zabila, jak mozna wypuscic zabojcow. I jeszcze niech powiedzia ze sąd im uwierzyl ze je duchy opentały... :/)
Wiecie co jeszcze lubie...
Craig Amstrong & Elizabeth Fraser - This Love (albo coś takiego) - Ładne nastrojowe też z Cruel Intentions, na początku jej nie lubiałam ale... po czasie... bardzo ją lubie :]
Co do Gotiki to pisenka była na samym końcu, film fajny. Beznadziejne zakończenie
(wypuścili ją z zakładu jak zabiła męza i ta druga wariatke ktora "gwalcily demony" ktora tez kogos zabila, jak mozna wypuscic zabojcow. I jeszcze niech powiedzia ze sąd im uwierzyl ze je duchy opentały... :/)
Wiecie co jeszcze lubie...
Craig Amstrong & Elizabeth Fraser - This Love (albo coś takiego) - Ładne nastrojowe też z Cruel Intentions, na początku jej nie lubiałam ale... po czasie... bardzo ją lubie :]
-
- Gość
Re: Ballady, czyli powiew romantyzmu
Pierwsze ballady, które przychodzą mi do głowy to: "Love of my life", "Love hurts", "When the smoke is going down", "Wish you were here". ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
https://lavaro.pl/posciel-tivolyo
https://lavaro.pl/posciel-tivolyo