Zdrada - szeroki temat. Zależy od rodzaju. Jeśli mówimy o zdradzie w związku nie mam zdania - w swoim życiu nie miałam z nią styczności, ale znam osoby, które potrafiły wybaczyć. Zdrada w przyjaźni - będąc jeszcze młodym wyrostkiem niestety się jej dopuściłam. Co złe zostało wybaczone, a przyjaźń przez lata ewoluowała i stała się czymś więcej niż słowem. Rzecz nieprzyjemna, ale w moim przypadku umocniła związek z moją przyjaciółką. Po stokroć dzięki jej za to i za to, że dorosłyśmy razem... mimo wszystko.
Wojna w Iraku - za, czy przeciw? Mam argumenty na "za" i "przeciw", a które przeważają, chyba te "przeciw". Wiem jednak, że opuszczenie tych terenów przez armie międzynarodowe nie rozwiązałoby problemu.
Sporty ekstremalne. Jeśli ktoś podchodzi do nich lekko jest głupi. Jeśli jednak zadbasz o zabezpieczenia to skok na bungiie czy ze spadochronem może być wspaniałą dawką adrenaliny, która sprawi, że będziesz się czuł w niebo wzięty
Co sprawiło, że spaliłeś największego raka w swoim życiu? (czytaj byłeś bardzo zażenowany)
Niewiele jest osób, które potrafią kolokwialnie mówiąć narobić mi obciachu. Ale jest jeden taki... mój tata, szatan jeden
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
W przeciwieństwie do mojej mamy nigdy nie wtrącał się, kiedy ubierałm się we wszystkie odcienie czerni. Mamy nie słuchałamm, gdy mówiła, że ludzie dziwnie się na mnie patrzą (nadal jej nie słucham
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
). Pewnego razu miałam jednak ochotę zapaść się pod ziemię. Miałam jakieś 13, 14 lat (czyli ho, ho, ho i jesze dawniej temu
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
) Szłam sobie między pułkami w jednym z supersamów (supermarketów jeszcze w mojej mieścinie nie było), Czerń zionie ode mnie na kilometr - ubranie, makijaż, nawet włosy sobie zrobiłam na kruczo-czarno
- wokoło pełno ludzi i
on, kolega z dziecięcych lat, którego nie widziałam od wieków. Podchodzę, witamy się. "Zmieniłaś się, nie poznałbym cię." Z jego strony iskierka w oku, z mojej figlarny uśmiech. Gadu, gadu, mam go na tacy, aż tu nagle słyszę za plecamy głos taty "
Bubu, chcesz bułki czy chlebek na śniadanie?" Normalnie, kocham faceta i do tej pory pozwalam mu się tak nazywać, ale wtedy miałam go ochotę zamordować na miejscu. Tomek uśmiechnął się, a w jego oczach znów byłam małą Olusią, z którą uklepywał babki z piasku. No, ale przeszło mi, w końcu to mój poczciwy staruszek i gniewać się na niego nie wolno
A poza tym, kiedy już minie okres przewrażliwienia na punkcie swojej dorosłości, a ty z każdym dniem chcesz być młodsza, a latka lecą... ech, miło, kiedy wracam do domu styrana po praktykach a od progu wita mnie rodzinka z okrzykiem "Bubu, wróciła". Od razu czuję sie młodsza!