T: September and other sorrows [by Cherie]
Moderators: Olka, Hotaru, Hotori, Hypatia
T: September and other sorrows [by Cherie]
Author: Cherie
Title: September And Other Sorrows
Category: AU PG13 Max and a kindred spirit
Disclaimer: Don't own nobody
Summary: Set fifty years in the future. This is a story about Max and a woman who learns a secret, and finds that magic place in her heart that we all have. And the wonder that all things are possible if only we believe.
Rozdział pierwszy
Title: September And Other Sorrows
Category: AU PG13 Max and a kindred spirit
Disclaimer: Don't own nobody
Summary: Set fifty years in the future. This is a story about Max and a woman who learns a secret, and finds that magic place in her heart that we all have. And the wonder that all things are possible if only we believe.
Rozdział pierwszy
Last edited by tigi on Sat Aug 07, 2004 10:57 pm, edited 3 times in total.
Dzięki tigi, wiesz że to jedno z moich ukochanych opowiadań, takie na którym- nie wstydzę sie powiedzieć- płakałam jak bóbr
Czekam na kolejne rozdziały.
Czekam na kolejne rozdziały.
"I know who you are. I can see you. You're swearing now that someday you'll destroy me. Far better women than you have sworn to do the same. Go look for them now." (Atia)
""You...have...a rotten soul" (Cleopatra)
- lizzy_maxia
- Fan
Last edited by tigi on Sat Aug 07, 2004 10:57 pm, edited 2 times in total.
Po miesiacu przewy pojawia się nowa część. mam nadzieje że wam się spodoba. W imieniu autorki i swoim proszę o komentarze.Rozdział trzeci
Last edited by tigi on Sat Aug 07, 2004 10:58 pm, edited 2 times in total.
No, tigi...już poszło lepiej, prawda ? Dzięki Tobie wracają wspomnienia, kiedy pierwszy raz czytałam, a właściwie chłonęłam September...Wzruszenie i łzy na końcu...Inny styl pisania nadaje mu dodatkowych walorów.Ciekawa jestem co Cię w nim ujęło, że pochyliłaś sie akurat nad tym opowiadaniem. Przeczytałaś go do końca ?
Last edited by Ela on Sat Apr 03, 2004 9:03 pm, edited 1 time in total.
Wow
No tak zapomniałam o tym zupełnie, bardzo mi się podoba to tłumaczenie, jestem na etapie czytania Objawienia, jak zwykle zacofana.Trzymaj tak dalej Tigi i pisz jeszcze lepiej
Mon cher Tu dois attender pour le aveu ...[...]Bo kocham go całym sercem , umieram kiedy nie ma go przy mnie , moja bluzka przykleja się do mojego spoconego ciała, kiedy on mnie dotyka[...]Głowa w lodówce
Dzięki tigi, coraz lepiej ci idzie, niedługo dojdziesz do perfekcji To najpiekniejsze krótkie opowadanie jakie czytałam....kocham je, bo jest w nim zarówno ból, jak i nadzieja, strach i ocalenie, klęska i wybaczenie...i co najbardziej zaskakuje, to myśl, że pomimo tego iż jego życie było piekłem, w Maxie nie ma cienia goryczy, nienawiści, zwątpienia...nadzieja wciąż się w nim tli...i jeszcze więź pomiędzy nim a Carlą....skąd się wzięła? Musiałabym zaspoilerować...ale dla mnie był to niezwykły zbieg okoliczności, coś co mozna śmiało określić jako cud...piękne.
"I know who you are. I can see you. You're swearing now that someday you'll destroy me. Far better women than you have sworn to do the same. Go look for them now." (Atia)
Wreszcie mogę zamieścić kolejny rozdział. Życzę miłego czytania.
Rozdział czwarty
Ps. Teraz postaram sie częściej zamieszczać następne części.
Rozdział czwarty
Ps. Teraz postaram sie częściej zamieszczać następne części.
Last edited by tigi on Sat Aug 07, 2004 10:59 pm, edited 2 times in total.
Tigi czego tak mało dałaś , spodziewałam sie czegoś większego, a tu tylko tyle. Ciągle wiele niewyjaśnionych spraw.
Hm cóż to może znaczyć? Bardzo mi się podoba to tłumaczenie w twoim wykonaniu- Nie wiem kiedy się urodziłem w moim poprzednim życiu i nie znam daty swojej śmierci...To fakt – ciągnie – byłem adoptowany i technicznie nigdy się nie urodziłem.
Mon cher Tu dois attender pour le aveu ...[...]Bo kocham go całym sercem , umieram kiedy nie ma go przy mnie , moja bluzka przykleja się do mojego spoconego ciała, kiedy on mnie dotyka[...]Głowa w lodówce
Wyobrażenie sobie Maxa jako starszego człowieka i to w dodatku w wariatkowie trudne nie jest, ale co doprowadziło do takiej sytuacji? Co wydarzyło się w jego przeszłości, co Liz i pozostałymi? I te wrześniowe zniknięcia. W tym opowiadaniu jest wiele ciekawych, niewykorzysanych wcześniej wątków. I ten klimat, tajemnice, mroczne korytarze - robią odpowiednie wrażenie.
Po długiej przerwie zamieszczam kolejny rozdział. Nastepny zamieszcze jutro, ale potem będziecie musieli dłuzej poczekać na dalszą części, ponieważ mam troche trudny teraz okres w szkole, niedługo wycieczkę i sam rozdział nie jest łatwy do przetłumaczenia.Ale teraz zapraszam do czytania
Rozdział piąty
Ps. Bardzo serdecznie dziękuję Eli za poprawki w tym i nastepny rozdziale.
Rozdział piąty
Ps. Bardzo serdecznie dziękuję Eli za poprawki w tym i nastepny rozdziale.
Last edited by tigi on Sat Aug 07, 2004 11:00 pm, edited 4 times in total.