Ok, wiem już bardzo dużo na temat edge of madness:
Akcja rozgrywa się w 1850r w manitobie w kanadzie (czy nie pięknie, że w "domu" Brena?) jest to historia dziwnej kobiety Annie (Caroline Dhavernas) która przybywa do więzienia twierdząc, że zamordowała swojego męża. Szeryf? Henry Mullon (Paul Johannsen) jest sceptycznie nastawiony do jej opowieści, bo wydaje się, że postradała zmysły. Ale przyjmuje jej wyznanie i umieszcza na noc w więzieniu. Następnego dnia kiedy Annie się uspokaja i zdaje sobie sprawę gdzie się znajduje, jest zaskoczony słysząc, żenadal trzyma się swojej historii, że zabiła męża dużym kamieniem. W retrospekcji Annie wyjaśnia jak poznała męża, Simona Herron (Brendan Fehr) kiedy przybył do jej sierocińca i wybrał ją na swoją żonę. Annie jest podniecona tym, że wydostanie się z śierocińca, ale wkrótce zdaje sobie sprawę, że jej nowy mąż nie jest zbawcą. Jest raczej brutalem, który nie chce żony, tylko "seksualną służącą" (ładnie prawda?) która umie gotować. Brat Simona George (Corey Sevier), miły i wrażliwy, zaprzyjaźnia się z Annie i ich zażyłość staje się tak oczywista, że nawet Simon to dostrzega. To powoduje, że staje się zazdrosny i znęca się nie tylko nad żoną, ale również nad bratem.
To wszystko doprowadza do śmierci Simona, i film jest zagadką kto jest zabójcą, Annie czy George? Czy Annie twierdzi, że to zrobiła żeby chronić Georga, czy był to wypadek jak twierdzi Georg.
I to by było na tyle. Spróbyję dodać fotki, ale nie wiem czy mi wyjdzie bo nie bardzo wiem jak to się robi.
![Image](http://www.annawheeler.com/films/a-wilderness-station/edge1.html)
p