To co kiedyś było dla mnie ostrą muzyką dziś zapewne przyprawiłoby wielu z Was o ból brzucha ze śmiechu
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Z czasem gust muzyczny ulega zmianie. Czasami ostrzejsza muzyka jest nam potrzebna, chociażby dla urozmaicenia. czasami to Lacuna Coil, czasami Metallica, czasami 3 Doors Down, Godsmack czy inni. Czasami jednak nawet Alanis Morisette brzmi ostrzej niż zwykle.
Nie krytykuję żadnego gatunku muzycznego, ponieważ uważam, iż skoro istnieje, to są ludzie, którzy czerpią jakąś satysfakcję ze słuchania utworów w tym nurcie. Wyrosłam już chyba z głośnego zaprzeczania i krytykowania wszystkiego, czego nie słucham
nawet techno czasami pozwala mi się odprężyć, chociaż kompletnie nie rozróżniam gdzie kończy się jeden utwór a zaczyna drugi
Co do Hip Hopu to wypowiem się w temacie temu poświęconym, natomiast chciałam tutaj jedno zaznaczyć. POP jest przez wiele osób spychany na boczny tor, jako muzyka Britney czy jakiegoś boys- czy girlsbandu. APELUJĘ!!!!
LUDZIE!!!! POP i pop to nie to samo, podobnie ROCK i rock, jazz i JAZZ. To bardzo szerokie gatunki muzyczne. Uważam, że po jednej piosenkarce nie można oceniać całego nurtu. Co prawda większość stanowi o nim, ale jednak są wyjątki, które niejako potwierdzają sens istnienia gatunku.
Co do cudzych wypowiedzi
Kazdy ma prawo do własnego zdania, my jesteśmy tolerancyjni i wymagamy tolerancji nie tylko od stałych bywalców, czyli od samych siebie i od siebie nawzajem, ale też i od nowo przybyłych. ja chętnie powitam, jak np. LUKI, każdego gościa w naszym gronie, pod warunkiem, iż zarówno my jak i on będzie tolerancyjny. Nie obrażajmy się na wzajem.
Nie myślałam, że to kiedyś napiszę
ale w jednym zgadzam się z Xanderem
catra_consa generalizuje. CANTRA_CONSA NIE GENERALIZUJ!
CATRA_CONSA - nie generalizuj
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
i nie pisz o gustach, bo o nich się nie dyskutuje
To co bawi innych w wieku pięciu lat może zostać odkryte przez sześćdziesięciolatka. Muzyka jest taka, że nie ma barier. Mało jest zwolenników calego gatunku: tzn. jesli słuchają rocka to każdego rocka jaki tylko się ukaże. Dlatego proszę Cię, weź pod uwagę, że mozna słuchać zupełnie innego pop'u niż Britney i uważać go za coś znacznie lepszego niż kawałki jazzowe czy rockowe i na odwrót. Co do rap'u to pamiętam dr Albana
... hello Africa, tell me how you doin' brzmi mi w uszach... to chyyba były początki, ale miło je wspominam. Jak bardzo różni się ten utwór od tego co spotyka się dziś w stacjach muzycznych, zwłaszcza komercyjnych.
.... zwracajmy sobie uwagę dotycząca pisowni, ale nie bądźmy złośliwi i zgryźliwi ...
"...I'm a member of that group of... outsiders. So... thank you, Roswell... Thank you for... for letting me live among you...Thank you for giving me a home... "