Jak udała się tamta noc ? Powiem tylko, że gwiazdy były wtedy wyjątkowo piękne, Lizziett
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Fanart Majesty śliczny - jak na kogoś kto nie cierpi Jasona dużo swojego czasu poświęca naszej parze. Chyba że Max ma być tylko tłem dla królowej Liz. Chociaż nie wiem, może tylko odreagowuje ból po dostaniu kosza od Jasona.
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Wymieszały nam się tematy, marzeń i smutnej rzeczywistości chociaż w sumie jak to w życiu, jedno przeplata się z drugim. {o} pewnie chciałeś przy okazji pociągnąć wątek inny, uświadamiania dzieciaków, bo włączyłeś w to kilka swoich uwag.
Nie będę polemizować, każdy z nas ma inne zdanie i pewnie przy nim pozostanie, wiem tylko, że system jaki istnieje obecnie nie jest najlepszy, że szkoła podaje im wiedzę przesiąkniętą ideologią religijną, unikając albo przekazując szkodliwe wręcz treści, niewiele mające wspólnego z nowoczesną medycyną. Jak bardzo różni się to od tego jaką wiedzę na ten temat otrzymują nastolatki na zachodzie nie trzeba tłumaczyć. Kto się przejmuje, że tam problem aborcji czy niechcianych ciąż u nastolatków jest dużo niższy, że lepiej zastanowić się nad przyczyną choroby jak leczyć jej skutki.
I jeszcze jedno, nikt ich nie pyta o czym chcą się uczyć, nikt z nimi nie dyskutuje, nie jest zainteresowany co oni mają na ten temat do powiedzenia. Dorośli wiedzą lepiej ...wpakować dzieciakom do głów podstawową wiedzę, zrosić kropidłem i powinno im wystarczyć. Dla nich sprawa została odfajkowana. Robi się duszno, wątpliwości czy ciekawość pozostają. Wiedzę czerpie się bez ograniczeń z powszechnie dostępnych źródeł ...np. internetu – wiemy w jakiej formie. Sprawy intymne traktowane są jak coś wstydliwego, piętnującego z czym należy się kryć...nawet gdy wynikają z tego kłopoty. A jest ich co niemiara, ale to już problem innych, tych którzy starają się zaradzić i pomóc, często odkręcać to co naplątali inni.
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)