2. Jeśli jesteś antyfanem HP, poszedł!
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
3. Jeśli jesteś fanem HP, ale zamierzasz oczerniać książkę/film/innych fanów/wszystko co z nim związane - patrz pkt. pierwszy po przecinku.
4. To temat fanowski. Jeśli coś nam w HP się nie podoba jesteśmy kulturalni ze wskazaniem na wazelinę w stosunku do fanów
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
5. SPOILERY - będą usuwane, jeśli pojawią się w innej formie niż pod postacią linka!
6. Jeśli oprócz swoich przemyśleń, chcesz się podzielić obrazkami znalezionymi w sieci podaj do nich linki. (W rzadnym wypadku nie wklejaj ich bezpośrednio!) Moderator tematu, coby nie mówić JA
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
7. Jeśli mimo punktów 2-5 chcesz oczerniać HP, a przy tym denerwować jego fanów, co zapewne by się stało, załóż sobie własny temat.
A teraz do rzeczy. Widzę, że w związku z premierą 16 lipca, temat HP, co raz częściej pojawia się na wokandzie.
Zauważyłam, że kilka osób zamierza pofatygować się do sklepów 16 lipca. Jednak, jak wspomniała Lizziett, Empik w tym roku się nie postarał i książkę zacznie sprzedawać "później". Merlina nie polecam! W zeszłym roku czekałam chyba 15 dni zanim tom dotarł do adresata (a teraz patrzę na czas realizacji i... 23 dni! skandal). Beznadzieja. Pozostaje szukać w angielskich księgarniach.
Jak narazie najtaniej jest w sklepie internetowym Lideria.pl. 89,90zł. Czas realizacji to do 5 dni w zalezności od przesyłki, ale merlin zwykle też ma taki czas, więc skoro podają 23 dni, to znaczy, że wcześniej się nie da. Może lideria, chce nas naciągnąć
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)