![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Arrow Down :arrowd:](./images/smilies/icon_arrowd.gif)
Moderators: Galadriela, Olka
Nie do końca mnie zrozumiałaś. Chodziło mi o to, że jeśli ktoś wyrządzi zło musi być ukarany (za morderstwo należy się więzienie etc.) niezależnie od tego, ile ludzkich żyć uratowało się po drodze.Amaru wrote:No tu to się mocno nie zgadzam... jeśli w naszym realnym świecie ktoś ma miękkie serce, to musi mieć twardą... ( wiecie co).
Amaru wrote:W każdym razie mam wrażenie, że u Rowling mimo wszystko moralność jest czarno- biała, a ja wolę wiele, wiele odcieni szarości. No ale cóż...książka pierwotnie miała być dla dzieci i nie można było im za bardzo w głowach ponamieszać...moge sobie tylko żałować.
Wszystko zależy od własnego punktu widzenia. Ja ubóstwiam Ellaine, ale już Leela Starsky do mnie nie przemawia. Widzę, ile pracy wkłada w swoje obrazy, ale zupełnie nie podoba mi się kreska, jakiej używa.Amaru wrote:Hmmm..znalazłam na devianartcie jakąs Ellaine...ale nie wiem czy to ta autorka o którą chodzi...chyba nie ta, bo jakoś tak...średnio mnie prace zachwyciły.
Nie widzę logiki w tym zdaniu. Homoseksualizm określa się po tym, czy jesteś zainteresowany osobą tej samej płci, a beznamiętnie traktujesz tą odmienną. Sex nie ma tu znaczenia.Po trzecie wątpię aby Dumbo był homoseksualistą bo to by wymagało aby z kimś homoseksualny seks uprawiał.
Tu się zgadzam. Trzeba odróżniać pojęcia, a myślenie ukierunkowane w stronę "homoseksualny Dubledore interesował się Harrym" jest krzywdzące.Nie widzę związku pomiędzy zainteresowaniem Dumbo Harrym a jego orientacją seksualną (nawet gdyby był gejem, czego ja nie przyjmuję do wiadomości), bo przecież homoseksualizm to nie to samo co pedofilia czy pederastia.
Przeszukaj poprzednie strony w tym temacie - regularnie wrzucaliśmy tu masę najciekawszych naszym zdaniem fanartów.Ps. Ma ktoś może jakieś arty z Narcyzą, Andromedą i Bellą? Lub cała rodziną Black. Przyda mi się.
A niech mnie. Ja coś taiego napisałem??? Już tego nie pamiętam, ale to chyba miał być tylko żart (teraz przyznaję, że raczej głupi), bo zgadzam się w tej kwestii z Olką.Olka wrote:Nie widzę logiki w tym zdaniu. Homoseksualizm określa się po tym, czy jesteś zainteresowany osobą tej samej płci, a beznamiętnie traktujesz tą odmienną. Sex nie ma tu znaczenia.Po trzecie wątpię aby Dumbo był homoseksualistą bo to by wymagało aby z kimś homoseksualny seks uprawiał.
Jestem przeciwniczką filmowych ekranizacji i tylko jedną toleruję, a nawet lubię (ale tu nie wątek na toOlka wrote: Mój bojkot filmów WB się nie udał... wyleciało mi z głowy, że mam ich nielubić![]()
Hej, a miałabyś się ochotę nią podzielić? w sensie chętnie bym przeczytała!Justynka wrote:Ja też na pewno wybiorę się do kina i to na premierę. Będzie to idealne podsumowanie mojej magisterki. Moja miłość do książek Rowling trwa już jakieś 10 lat i od CO chodzę na premiery książek i filmów o różnych dziwnych porachMoją miłość wykorzystałam w celach naukowych i to o Harrym pisałam magisterkę
![]()
Za to te utrzymane w niebieskiej tonacji są całkiem całkiem... No może oprócz Snape'a, któy wygląda, jakby tą różdżką miał sobie zaraz coś wygrzebać z nosaJustynka wrote:Plakaty z 7 niestety nie powalają:
http://www.filmweb.pl/news/Bohaterowie+ ... tach-65817
Users browsing this forum: No registered users and 10 guests